Wat doet Varia Graphics?

Lees rustig verder en wie weet doe je leuke inspiratie op…

GRAPHIC DESIGN

Een Grafisch Ontwerper, is verantwoordelijk voor het gehele creatieve productieproces. Hij zet informatie om in visuele vorm, met promotie als doel.

Variagraphics ig visitekaartjes bert2

BUITEN RECLAME

Als Signmaker ben je vooral bezig met outdoor visuele communicatie, zoals billboards, vlaggen, bewegwijzering, posters, naamborden, stoepborden, gevelreclame enz.

Varia CD 2018 02 01

MEDIA VORMGEVER

Binnenkort bij Varia Graphics: video en ander beeldmateriaal ter promotie van artiesten, producten etc.!

Variagraphics deco website 06a

SOCIAL MEDIA / WEBSITES

Social media is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Om op te vallen tussen de vele content die online verschijnt kan wel eens lastig zijn.

Y2019 01 variagraphics website images lekker On Trek Lekker Instagram1 Zie Ook Psd Bestand Ok Ok

GENSCAN, FUNSHOP & MAGIX

Al vele jaren scan en bewerk ik oude documenten, dia’s, negatieven en foto’s. Genscan, Funshop & Magix zijn door mij bedacht. Ik leg het graag verder uit.

GRAPHIC DESIGN

Een Grafisch Ontwerper, is verantwoordelijk voor het gehele creatieve productieproces en zet informatie om in visuele vorm, met als doel te informeren. Bij het ontwerpen zal hij de wensen van de opdrachtgever en de doelgroep in zijn achterhoofd houden, evenals het budget. Hij verzorgt de vormgeving van allerlei soorten drukwerk en multimedia. Hij ontwerpt de indeling (lay-out), de lettergroottes, -soorten, regelafstand en kolombreedte (typografie), de kleuren en het soort foto of illustratie. Steeds ervoor zorgend dat de tekst en afbeeldingen goed bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Hij houdt zich bezig met advertenties, brochures, logo’s, kranten- of tijdschriftartikelen, maar ook bijvoorbeeld de vormgeving van websites ontwerpen. Hij zorgt er voor dat informatie goed georganiseerd is en gemakkelijk is te bereiken door de lezer. Hij is dus niet alleen erg creatief, maar beschikt ook over goede, technische vaardigheden en handigheid. Met uiteraard een groot oog voor detail, hij kent alle ins en outs van grafische ontwerpprogramma’s. En uiteraard blijft hij continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en vertaald deze naar concrete initiatieven

Enkele voorbeelden, het bedenken, ontwerpen, opmaken en verzorgen van:
VORMGEVING
Huisstijl; logo’s, visitekaartjes en moederblad, reclamecampagnes, advertenties voor kranten, tijdschriften en reclamefolders, advies voor uniform social media beleid en uitstraling enz.
ONTWERPEN
‘Point Of Sale’ materialen, verpakkingen, dvd- en cd-covers, mockups, visuele communicatie zoals billboards, vlaggen, bewegwijzering, naamborden, stoepborden, gevelreclame enz.
DRUKWERK
Boeken, collecties, brochures, magazines, vakbladen, flyers, banners, posters, evenementen reclame, kaarten en uitnodigingen voor geboorte, huwelijk, recepties, feesten, verjaardagen enz.
Varia Graphics Design Logo Cropped Colour 345x125
Een Grafisch probleem?
Varia Graphics werkt graag mee aan het antwoord!

BUITEN RECLAME

Als Signmaker ben je bezig met visuele communicatie, zoals billboards, vlaggen, bewegwijzering, posters, naamborden, stoepborden, lichtreclame of gevelreclame.

Variagraphics work 2018 banner01

De Signmaker maakt een (technisch) ontwerp op de computer. Dan wordt het product gemaakt (met behulp van bijvoorbeeld een snijplotter, een hittepers, een graveermachine, een freesmachine of een printer). Ten slotte wordt het product op de juiste plek gemonteerd. (Voor een eventuele vergunning dient een klant uiteraard vaak zelf zorg te dragen). Bij Varia Graphics ben je aan het juiste adres voor ontwerp, productie en aflevering. De montage hangt af van het project en kan eveneens door ons gedaan of gecoördineerd worden.

‘Flash!’ was zo’n 25 jaar geleden mijn eerste stap in de grafische wereld! Het was de afkorting van ‘Free Lance Art Studio Heerlen’. Eigenlijk is het te veel om op te noemen wat ik sindsdien allemaal gedaan heb maar waar het uiteindelijk op neer komt dat het de opstap was naar de vele grafische kennis die ik in al die jaren heb opgedaan.

…Door het brede assortiment van ervaring, kennis en creativiteit, is Varia Graphics in staat allerhande opdrachten met elkaar te combineren!

Na ‘FLASH’ heb ik een snijplotter gekocht en de naam aangepast naar ‘Letter & Design Service’. Ik heb vele jaren veel plezier beleefd aan mijn eigen CSR-snijplotter. Het ontwerpen en bedenken en het vervolgens klaarmaken en aanbrengen van de folie is een fantastisch proces. Vele leuke opdrachten mogen maken en nog steeds kom ik mijn eerste ontwerpen zo hier en daar tegen! Buitenreclame is een meer op het bedrijfsleven georiënteerd onderdeel van ‘Varia Graphics’. Dus heb je een bedrijf, of ben je van plan om te starten, neem contact met me op, dan sta ik je graag terzijde bij allerlei onderdelen die bij het promoten van je bedrijf een grote rol spelen door allerhande opdrachten met elkaar te combineren, handig toch?!

SOCIAL MEDIA (en WEBSITES)

Social media (en websites): duidelijk en herkenbaar aanwezig met Varia Graphics!

Ontwerpen voor social media is een vak op zich. De berichten, afbeeldingen en video’s moeten de interesse van een doelgroep wekken. Social media vergt veel tijd. Het krijgen van een grote groep volgers binnen korte tijd is vaak erg lastig. Vaak worden er in het begin veel berichten geplaatst, maar door gebrek aan de vele ‘likes’, die vervolgens verwacht worden, wordt het bijltje er al snel bij neergegooid. Dat is erg jammer, want niet of weinig zichtbaar zijn op social media is een gemiste kans! Waarom staat (en websites) tussen haakjes? Omdat ik, indien gewenst, ook een eenvoudige website kan maken. Is wel zo handig als je op social media actief bent. Een eenvoudige website blijkt vaak al voldoende en hoeft geen grote kostenpost te zijn. Ik adviseer je uiteraard graag, of een website veel meerwaarde voor jou of je bedrijf zal hebben. Bel of mail me gerust voor advies en meer informatie.

Social media ook op een laag pitje gezet? Laat het me weten en ik help je graag.

Hoe meer je jezelf bent, hoe minder je als iedereen bent, dat maakt je uniek in wat je doet.

Daarbij komt de creativiteit van Varia Graphics je graag tegemoet.

 

WIE IS VARIA

Meer informatie, over de persoon achter Varia Graphics dat lees je hier…

WAT DOET VARIA

Wat heeft Varia Graphics je te bieden op Grafisch vlak, dat lees je hier…

“Als je het kunt dromen, kun je het doen!”
Varia Graphics helpt je uiteraard graag!